Serbancea rezolva aici! La Bursa - analize, grafice, forum, curs valutar
  
LaBursa.ro
Autentificare | Inregistrare | Resetare parola

10-22 13:01 Cristi: http://standard.money.ro/articol_108658/zece_lucruri_pe_care_banca_nu_ti_le_spune_niciodata.html 1. Ne-am săturat de riscuri. Nu prea avem bani pentru tine, decât dacă aduci garanţii de doi lei pentru fiecare leu pe care îl ceri.

2. Dobânda pentru tine este mare acum şi pentru că avem de acoperit pagube de la clienţii vechi. Ştim că n-ai nicio vină, dar nici noi nu vrem să trecem pe pierdere.

3. Nu ne interesează că dai faliment, decât dacă ai deja credite la noi. Dacă vrei să începi o afacere acum, te punem pe lista de clienţi nechibzuiţi.

4. Dacă ipotecile tale s-au devalorizat, te rugăm să nu ne anunţi. Ne creezi probleme şi cu acţionarii, şi cu BNR. Mai discutăm anul viitor.

5. Dacă ai dobândă mică şi eşti dispus să plăteşti anticipat, am fi dispuşi să renunţăm la comisioanele de rambursare.

6. Dacă ţi-am oferit o refinanţare, înseamnă că vrem să plăteşti mai mult şi să mai renunţi la o parte din drepturile pe care ţi le-am lăsat anii trecuţi în contract. Dai nişte comisioane în plus
acum, iar mai târziu - oricum îţi mărim dobânda la loc.

7. Dobânda promoţională pe un an-doi este doar ca să te califici pentru un credit mai mare. Semnează doar dacă eşti sigur că îţi va creşte salariul, pentru că va veni vremea când vei plăti pentru
promoţia asta.

8. Nu te anunţăm când se măreşte dobânda, pentru că uneori ne e teamă să nu observi că am exagerat. Regula internă este: când e cazul să o mărim - o mărim, când e cazul să o micşorăm - o menţinem.

9. Facem lunar concurs de idei: cine gândeşte cel mai inovator comision. Câştigătorul îşi păstrează jobul.

10. Dacă faci depozite la noi, îţi dăm dobânzi mai mari decât ne permitem, pentru că avem nevoie să acoperim nişte grile de prudenţialitate.